Välkomna!

Nere vid bryggan                                                               Välkomna till Pepsy´s sida!                                             



                                                        Lite info om Bichon Havanais:



Bichon Havanisen är en ren sällskapshund, den har inga jakt- eller vallinstinkter. Däremot så kan den vakta så liten den är. Men inte på ett aggresivt sätt, mer då för att larma.
Den är tillgiven och av naturen gladlynt, charmig, munter och något av en clown. Det finns inte någon terrier i rasen så därför är den vänligheten själv.
Den är mycket lättränad och användes förr som cirkushund. Det är väldigt mycket hund i en liten kropp och den älskar skogspromenader och tar sig fram överallt med lätthet.
Bichon havanais tycker om barn och kan leka outtröttligt med dem.
Mankhöjd 23-27 cm. Vikt 4-7 kg. Pälsen är lång och silkesmjuk men ska inte gå hela vägen ner till marken som på Maltesern.
Havanaisen fäller inte! Den ska kammas ett par i gånger i veckan och behöver regelbundna bad och ska fönas torr. Den skall varken klippas eller trimmas!
Men ställer man inte ut så möter det ju inget hinder att man håller sin Havanais klippt för att få en mer lättskött päls.
Bichon Frisé och Pudel har ju namn om sig att vara allergivänliga. Dit räknas också Havanaisen som till och med kanske är ännu något mer allergivänliga än dom andra. Havanaisen luktar aldrig hund! Den skarpa doften som dom flesta hundar har. Kanske är det därför som den tolereras så bra av allergiker. Jag och min pappa är allergiska  och vi tål Pepsy jätte bra.                                                     


                                                                       Lite info om Pepsy!
 


 Pepsy har fyra vita tassar, en vit svanstipp, en vit fläck på huvudet, vit mage och vit runt nosen. Pepsy är busig, ett litet troll och är jätte gosig. Pepsy är från en kennel som heter Lyckoriket. Hans mamma heter Kia karamell och han har sex kull syskon och en pappa som heter Creme Havanna´s Hercules. Pepsy ska  börja på alingsås brukshundsklubb.  Pepsy älskar att vara ute oavsätt väder.  När pepsy är smutsig eller har snö på pälsen så får han ställas i duschen  och efteråt blir han som tokig och springer runt och hoppar upp i soffan och ned igen. Det  är precis som att han tänker att äntligen är det över.



Skrivet av: Linnea.

Kommentarer
Postat av: cissi

Va´kul, Linnea, att läsa om dig och Pepsy. Vad duktig du är!! Jag ser fram emot att fortsätta läsa om er och titta på härliga bilder. Det måste vara jätte mycket jobb att få ihop. Jag är hur imponerad som helst!

Kram från Cissi

2006-11-06 @ 18:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback